Αθήνα, 11 Μαΐου 2017

Αρ. Πρωτ: 1348

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την έκδοση των πρώτων αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκαν και άλλες δύο αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου, όπου με εμπεριστατωμένη αιτιολογία αναγνωρίζουν, το αυτονόητο και ξεκάθαρο για εμάς από την πρώτη μέρα, ήτοι ότι στην περίπτωση του Ντυνάν έγινε μεταβίβαση επιχείρησης και ως εκ τούτου η Ημιθέα, υπεισήλθε σε όλες τις υποχρεώσεις που δημιούργησε το ΚΙΕΝ απέναντι στους εργαζόμενούς του.

Με τις αποφάσεις μάλιστα αυτές κρίθηκε και ένα ακόμα σημαντικό για εμάς ζήτημα, ήτοι ότι οι «αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης» στις οποίες προέβη το ΚΙΕΝ στους συναδέλφους που βρίσκονταν σε επίσχεση μία ημέρα πριν αναλάβει η Ημιθέα τη διοίκηση του Ντυνάν, συνιστούν καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας και μάλιστα άκυρες γιατί έγιναν χωρίς τον νόμιμο τύπο και την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση η ΗΜΙΘΕΑ υποχρεούται να πάρει πίσω τους συναδέλφους μας και να τους απασχολήσει στη θέση που αυτοί κατείχαν στο Νοσοκομείο μέχρι και την μεταβίβαση.

Συνάδελφοι, μετά από πολύ καιρό, αισθανόμαστε ανακούφιση διαπιστώνοντας ότι στο σαθρό σκηνικό που καλούμαστε να δώσουμε τον αγώνα για την καθημερινή μας επιβίωση, τουλάχιστον η δικαιοσύνη αναγνώρισε το δίκιο μας. Έχουμε ακόμα μπροστά μας ένα μακρύ και δύσκολο δρόμο, όμως οι πρώτες νίκες μας γεμίζουν ελπίδα και δύναμη.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πιο ηχηρό από ποτέ: σε κάθε περίπτωση που θίγονται τα νόμιμα δικαιώματά μας θα μας βρίσκουν μπροστά τους!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΚΥΡΑΝΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ          ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ