ΑΘΗΝΑ: 10/07/2017

Αρ.Πρωτ.:1366

Προς: ΔΣ ΗΜΙΘΕΑΣ

Κοινοποίηση : Πρόεδρο ΕΝΗC κ. Τσιαπάρα Γεράσιμο

Δ/ντα Σύμβουλο ΕΝΗC κ. Χαραμή Θεμιστοκλή

Εργαζόμενους ΕΝΗC

Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την πίεση που ασκείτε στους συναδέλφους Ιατρούς Παθολόγους να υπογράψουν «νέες» συμβάσεις εργασίας, προκειμένου η εργοδοτική πλευρά να διατηρεί δυνατότητα μη αναγνώρισης των δικαιωμάτων που εκπορεύονται από την μακροχρόνια σχέση που τους συνδέει με το Ερρίκος Ντυνάν.

Αυτή είναι άραγε η ευαισθησία που η νέα Διοίκηση επιδεικνύει προς τους εργαζομένους της; Όπως πληροφορηθήκαμε, στις προτεινόμενες συμβάσεις, όχι μόνο εμπεριέχονται ακραίοι, επιθετικοί και τρομοκρατικοί όροι για τους εργαζομένους ιατρούς, αλλά καλούνται οι τελευταίοι να συνομολογήσουν και βλαπτικές μεταβολές. Και διερωτόμαστε: Ποια είναι η πρόθεση της Διοίκησης για όσους δεν δεχτούν να υπογράψουν; Μήπως ήρθε πλέον και η σειρά αυτών να δουν την πόρτα της εξόδου, όπως προσφάτως την είδε άλλη εξαίρετη ιατρός, η οποία «τόλμησε» να αντιταχθεί σε μετακίνηση που θα της στερούσε μέχρι και την ιδιότητα του θεράποντος ιατρού; Μήπως πρόθεση της εταιρείας είναι να προσποιηθεί για όλους μας ότι μας γνώρισε, μόλις σήμερα!!!!! Αυτό περιγραφόταν στο μνημόνιο συνεργασίας όταν γινόταν λόγος για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ή μήπως πρόθεση της Διοίκησης είναι σιγά σιγά να απολύει τους παλιούς για να προσλαμβάνει νέους;;; Μάλλον τέτοια προδιάθεση αποδεικνύεται, αν λάβουμε υπόψη ότι αμέσως μετά την απόλυση της ως άνω ιατρού, προσελήφθη άλλος παθολόγος, ενώ μέρες πρίν είχε προσληφθεί και άλλος παθολόγος που όλως τυχαίως, ανήκε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον στελέχους της εταιρείας!! Αυτός είναι άραγε ο καινούριος αέρας που επιθυμεί η Διοίκηση να φέρει στο Νοσοκομείο; Θεωρεί ότι με νέες συμβάσεις μπορεί να διαγράψει το παρελθόν; Προς κάθε κατεύθυνση υπενθυμίζουμε ότι η ΗΜΙΘΕΑ υπήρξε διάδοχος του ΚΙΕΝ και οποιοσδήποτε αναλάβει το Νοσοκομείο μετά την ΗΜΙΘΕΑ θα είναι διάδοχος αυτής. Οι εργασιακές δε σχέσεις μεταβιβάζονται μεταξύ των διαδόχων εργοδοτών και κάθε νέος εργοδότης υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προηγούμενου. Αυτό είναι αναμφισβήτητο, προκύπτει από πραγματικά γεγονότα και πρέπει να αναφέρεται σε οποιαδήποτε τροποποιητική σύμβαση. Συμβάσεις που διαγράφουν το παρελθόν, συνιστούν μεθόδευση, την οποία, αν και άστοχη, δεν θα ανεχθούμε για τα μέλη μας.

Εφιστούμε την προσοχή της Διοίκησης ότι σε τέτοιες αντεργατικές ενέργειες θα μας βρει απέναντι και δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ του ΣΕΝΕΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΑΝΤΖΗΣ                      ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ