Αθήνα 12/7/2017

Αρ. Πρωτ.:1370

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γενική Διεύθυνση κοινοβουλευτικού έργου

Διεύθυνση Ειδικών Μονίμων Επιτροπών

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997-2014

Αξιότιμες/οι κυρίες κύριοι,

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την διενέργεια της επιτροπής σας για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας και την προσπάθεια κυρίως κάποιον μαρτύρων να πείσουν και να επιβάλουν την άποψη πως το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ήταν κλινική που λειτουργούσε μόνο με τους κανόνες τις αγοράς των ιδιωτικών θεραπευτηρίων .

Το Σωματείο μας μέσα από το υπόμνημα και τα έγγραφα που σας έχει καταθέσει (Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ Σαμαρά , Κοινό Ψήφισμα, Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου ) αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ αποτελούσε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ –ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΠΙΔ υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας.

Με βάση του καταστατικού του μπορούσε και πρόσφερε τις δωρεάν υπηρεσίες του σε ευπαθείς ομάδες και στους ασφαλισμένους όλων των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων.

Συμβάσεις για την περίθαλψη ασθενών και τραυματιών στις κλίνες των ΜΕΘ του Νοσοκομείου ,Διακομιδή ασθενών από όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία με οχήματα του ΕΚΑΒ, συνεπικουρία των τμημάτων των ασθενοφόρων και του τμήματος του Αξονικού Τομογράφου στην εφημερία του Δημόσιου Νοσοκομείου ΄΄ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ’’ όταν κατά περιόδους ο αξονικός τομογράφος του ήταν εκτός λειτουργίας όπου με γνωμάτευση του εφημερεύοντος γιατρού του ΕΣΥ μεταφέρονταν ασθενείς που έχρηζαν αξονική τομογραφία και η Λίστα Ασθενών που διατηρούσε το Γραφείο Κίνησης Ασθενών του ΚΙΕΝ για δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις σε ασφαλισμένους των δημοσίων ταμείων και άπορων συνανθρώπων μας συμπληρώνουν τις δράσεις του Νοσοκομείου και αποδεικνύουν περίτρανα την πραγματική νομική του μορφή.

Πρωταγωνιστές σε όλα αυτά ήταν το έμπειρο και με υψηλό φρόνημα προσωπικό του. Γιατροί ,Νοσηλευτές ,τραυματιοφορείς ,πληρώματα ασθενοφόρου και άλλες ειδικότητες δήλωσαν βροντερά το παρών στις ανάγκες της Πολιτείας το καλοκαίρι του 2007 προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα θύματα της μεγάλης εθνικής καταστροφής που είχε προκαλέσει εκείνη την περίοδο η μεγάλη φωτιά στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Αττική.

Τονίζουμε πως αρκετοί εγκαυματίες, θύματα εκείνης της πυρκαγιάς νοσηλεύτηκαν στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ με δωρεάν νοσήλια.

Σήμερα και εφόσον έχουμε ως εργαζόμενοι βιώσει απίστευτες παλινωδίες από τους επίδοξους ‘’σωτήρες’’ μας, Υπουργούς, Τραπεζικούς , Διαχειριστές κ.α πιστεύουμε ότι :

Aποτελεί υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας ,υπο την εποπτεία της οποίας υπήρξε επί σειρά ετών της λειτουργίας του το ΚΙΕΝ ,η επανένταξη του Νοσοκομείου στις υπηρεσίες της δοκιμαζόμενης Ελληνικής Κοινωνίας. Σήμερα που ο λαός μας χειμάζεται από μία παρατεταμένη και βαθιά κρίση ,πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση να εντάξει στο δυναμικό των υπηρεσιών υγείας και υπό την εποπτεία του Υπ.Υγείας ένα πρωτοποριακό Νοσηλευτικό Κοινωφελές ίδρυμα με άρτιες και ολοκληρωμένες υποδομές και άριστο προσωπικό.

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας κάθε ενέργεια που θα στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση με την διασφάλιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΝ