ΑΘΗΝΑ : 14/01/2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 1402

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση με εντολή των δανειστών φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο «μαμούθ», το οποίο περιέχει 70 προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, δίνοντας τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία . Μέσα στον κυκεώνα αυτόν ,των υπό ψήφιση προαπαιτούμενων μέτρων, οι αντεργατικές και αντιλαϊκές διατάξεις αποτελούν την ”αιχμή του δόρατος”.
Πρόκειται για ένα απίστευτο σκηνικό που καταδεικνύει τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης , οι οποία με θράσος μιλάει για κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς κανένα μέτρο.

Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οφείλει να αντιδράσει. Τα συνδικάτα και τα πρωτοβάθμια -επιχειρησιακά σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους δεν πρέπει να επιτρέψουν να καταργηθεί το ύστατο δικαίωμα της αντίστασης και της ελεύθερης έκφρασης των εργαζομένων. Το δικαίωμα της Απεργίας ,πέρα από εργασιακό αποτελεί και Ανθρώπινο δικαίωμα εδώ και 130 χρόνια ,όταν επιστρατεύτηκαν οι κρεμάλες και τα όπλα ενάντια στο εργατικό κίνημα τον Μάιο του 1886 στο Σικάγο. Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν πρέπει να ανεχτεί άλλο την λιτότητα,την ανεργία και την φτωχοποίηση.

Το ΣΕΝΕΝ καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στο μεγάλο πανεργατικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στίς 17:00 μ.μ μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος για να αντισταθούμε μαζικά και ενωμένοι ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο και την αποθράσυνση των δανειστών και των εργοδοτών.

                                            ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΝ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΥΡΑΝΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                          ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ