ΑΘΗΝΑ : 26/01/2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 1413

Συνάδελφοι , η μεγάλη συμμετοχή μας στην Στάση και η μαζική προσέλευση στην Γενική Συνέλευση προκάλεσε πανικό στα επιτελεία της διοίκησης που είχαν αναλάβει εργολαβία από μέρες την αναχαίτιση της βούλησης των εργαζομένων για συμμετοχή στον δίκαιο αυτόν αγώνα που μόλις ξεκινά. Συνοδοιπόροι στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του επιτελείου αυτού και κάποιοι γιατροί. Οδηγούμενοι από την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη «αναβαθμίστηκαν» σε στυγνοί ΄΄εργοδότες΄΄και εκμεταλλευτές της εργατικής δύναμης .

Διευθυντές υπηρεσιών και τμημάτων μαζί με κάποιους προϊστάμενους, γνωστοί για την κατάχρηση του Διευθυντικού δικαιώματος όλα αυτά τα χρόνiα, αυτο-επιστρατεύτηκαν γα να επιβάλουν αδίστακτα τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία στους εργαζόμενους ακόμη και λίγες ώρες πρίν την Γενική Συνέλευση αλλά και αμέσως μετά την λήξη της . Tο μόνο που κατάφεραν με την στάση τους αυτή είναι να επιβεβαιώσουν τις αναφορές που έχει στην διάθεση του το ΣΕΝΕΝ όπου στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ως χώρος εργασίας ασκείται και αναπτύσσεται το φαινόμενο εκφοβισμού προς στον εργαζόμενο η αλλιώς το γνωστό πλέον αποκαλούμενο και ως ‘’mobbing’’.

Μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αντιστάθηκε και μέσα από μία αναπτυγμένη συλλογική συνείδηση απαίτησε ομόφωνα την κλιμάκωση του αγώνα .

Συνάδελφοι ,η Στάση Εργασίας στις 24 του Γενάρη , είναι η αρχή για έναν ακόμη δίκαιο αγώνα , που θα δεν έχει χρονικό προσδιορισμό παρά μόνο προγραμματισμό στόχων .

Που δεν θα πρέπει να είναι προσπάθεια της μιας στιγμής αλλά αφιέρωση της κάθε στιγμής.

Με αιχμή του δόρατος το πλαίσιο αιτημάτων του ΣΕΝΕΝ αντιστεκόμαστε στις μονομερείς παράνομες ενέργειες της Ημιθέας και της Τράπεζας Πειραιώς με νέα 5ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31/01/2018 από 7:00 -12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτήριο της Τράπεζας Πειραιώς .

Με την μαζική μας συμμετοχή ας κατατροπώσουμε μία και καλή το καθεστώς τρομοκρατίας του γνωστού μηχανισμού.

Καλούμε την ΟΣΝΙΕ ,το ΕΚΑ ,και τα πρωτοβάθμια Σωματεία του κλάδου για συμπαράσταση στον δίκαιο αυτόν αγώνα . Ο αγώνας αυτός δεν αποτελεί μόνο υπόθεση του ΣΕΝΕΝ. Είναι η σπίθα για έναν αγώνα που θα μετατραπεί σε φωτιά για να επιβάλει φραγμό στις ορέξεις και στα αντιεργατικά σχέδια των μεγάλο-επενδυτών και των Κλινικαρχών στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας.

Διεκδικούμε :

• Τή άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων

• Τη διατήρηση της όρων και συνθηκών εργασίας όλων των εργαζομένων.

• Την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου των μισθολογικών διακρίσεων που υφίστανται οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργαζόμενοι σε σχέση με τους παλαιούς και εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές των τελευταίων.

• Τη διασφάλιση για όλους της πλήρους απασχόλησης και τη μη εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας.

• Τη διασφάλιση όλων των υφιστάμενων τμημάτων απασχόλησης, τη λειτουργία ορισμένων από τα οποία η εταιρεία προτίθεται να παραχωρήσει σε τρίτους.

• Την άμεση άρση της μονομερώς και παράνομης επιβαλλόμενης από τη εταιρεία κατάργησης των μειωμένων ωραρίων.

• Τη διασφάλιση όλων των υφιστάμενων σχέσεων εργασίας, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς όπως απορρέουν από το «Μνημόνιο Συνεργασίας».

ΤΟ ΔΣ του ΣΕΝΕΝ