ΑΘΗΝΑ : 24/03/2018

ΑΡ.ΠΡΩΤ:1433

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το απόγευμα της Παρασκευής 23/3/2018 η Διοίκηση της Ημιθέας ΑΕ κοινοποίησε στο Σωματείο και στο Υπουργείο Εργασίας την οριστική πρόταση της με χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων αναδρομικών και μισθών μας.

Πρός έγκυρη ενημέρωση όλων παραθέτουμε αυτούσια την πρόταση της Διοίκησης όπως αυτη μας κοινοποιήθηκε :

Κύριοι, Όπως δηλώθηκε και στην συνάντηση που έλαβε χώρα στις 20/3/2018   στο Γραφείο του κ. Α. Νεφελούδη,  Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. δεσμεύθηκε να ενημερώσει τόσο το Υπουργείο όσο και το ΣΕΝΕΝ για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι η καταβολή των ποσών στους εργαζόμενους θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με οικονομικούς πόρους της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. και είναι άμεσα συναρτώμενη με τις αντίστοιχες ταμειακές ροές και υποχρεώσεις της Εταιρίας. Επίσης η Διοίκηση αποφάσισε η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. να επιβαρυνθεί τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων καθώς και τον αναλογούντα φόρο. Εξ αυτού του γεγονότος είναι δυνατή η καταβολή των ποσών στους εργαζόμενους  αρχής γενομένης από τον Απρίλιο 2018 και για ένα πλήθος 100 – 150 εργαζομένων ανά μήνα με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 30/8/2018. Η κατανομή των εργαζομένων ανά μήνα θα γίνεται αλφαβητικά. Οι εργαζόμενοι θα υπογράφουν το ιδιωτικό συμφωνητικό και η καταβολή του ποσού στο λογαριασμό μισθοδοσίας του καθενός θα γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα υπογραφής του συμφωνητικού

Ενημερώνουμε πως το ΔΣ του ΣΕΝΕΝ μετά απο έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα στις 9:00 πμ θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα μέσα απο ανακοίνωση και δελτίο τύπου ενώ σας γνωστοποιούμε πως το Σωματείο ήδη έχει προκυρήξει 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για Τετάρτη 28/3/2018.

Όταν οι μάσκες πέφτουν ο αχός της σιωπής μετατρέπεται σε δυναμίτη!

                                                           ΤΟ ΔΣ του ΣΕΝΕΝ