ΑΘΗΝΑ:30/03/2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ.:1434

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι ,όπως καλώς γνωρίζετε όλο αυτό το διάστημα το σωματείο εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά προς την εξεύρεση αμοιβαίας επίλυσης για το ζήτημα των αναδρομικών.

Συγχρόνως και συντονισμένα διεκδικούμε την επίτευξη της καλύτερης για τους εργαζόμενους συμφωνίας προασπίζοντας και εξασφαλίζοντας πάντα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα μας .

Η εργοδότρια εταιρεία Ημιθέα ΑΕ από την πλευρά της απέναντι στους εργαζομένους διαρκώς και μεθοδευμένα μεταβάλει τα συμφωνηθέντα τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και σε επίπεδο διατυπώσεων στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό .

Όπως έχουμε πληροφορηθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου καλεί εργαζομένους να υπογράψουν έγγραφο αγνώστου περιεχομένου . Σας ενημερώνουμε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό προκειμένου να εξασφαλίζει πλήρη διασφάλιση της εργατικής πλευράς .

Διευκρινίζουμε ότι ποτέ δεν υπήρξε διαφωνία από πλευράς Σωματείου στο χρόνο καταβολής των χρημάτων όπως πληροφορούμαστε ότι διαδίδεται από την εργοδοσία , αλλά στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζεται η καθαρή αξίωση μας .

Τέλος ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλουμε να οριστικοποιήσουμε τα σημεία της διαφωνίας , έχουμε στείλει σχετικό έγγραφο στην Νομική Υπηρεσία της εταιρείας και αναμένουμε την όποια τοποθέτησή τους .

Καλούμε τους εργαζομένους να μην προχωρούν σε μονομερές κινήσεις όπου ενέχουν κίνδυνο υπονόμευσης των νόμιμων δικαιωμάτων τους. Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους να μην υπογράφουν έγγραφα πού όπως πληροφορούμαστε ότι διακινεί η διοίκηση και στα οποία υπάρχουν παραιτήσεις των αγωγών και των οικονομικών αξιώσεων.

Το Σωματείο καλεί τούς εργαζομένους την Μ. Τρίτη 03/04/2018 και ώρα 14:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για ενημέρωση σχετικά το θέμα των αναδρομικών .

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΝ