ΑΘΗΝΑ 16/10/2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ.1468

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΓΟΝΟ-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΟΝΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε η φάση των δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής

διαδικασίας από την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση της θυγατρικής εταιρείας της “ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.”, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μετά την κατακύρωση επ’ ονόματι της μέσω ενός συμφωνηθέντος πλειστηριασμού.

Όπως έχουμε ενημερωθεί στην διαδικασία κατατέθηκαν τελικά δύο δεσμευτικές οικονομικές προσφορές και ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ταυτότητα των δύο υποψηφίων ,θεωρούμε βέβαιο πως ο Ένας είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΑΛ.ΩΝΑΣΗΣ το οποίο ως πλειοδότης έχει συμφωνήσει να δωρίσει το Νοσοκομείο κατόπιν στο Δημόσιο.

Το ΣΕΝΕΝ έχει τοποθετηθεί με ξεκάθαρη θέση ενόψει της περαιτέρω μεταβίβασης του Νοσοκομείου στηρίζοντας την προσπάθεια της Πολιτείας για την επανένταξη του Νοσοκομείου στο πλαίσιο της δημοσιάς περίθαλψης, θέση η οποία έχει γνωστοποιηθεί μέσα από ανακοινώσεις ,δελτία τύπου και ανοιχτές επιστολές.

Την ίδια στιγμή παρατηρούνται στον χώρο εργασίας μας έντονες αρνητικές διαθέσεις από στελέχη της ΗΜΙΘΕΑΣ απέναντι στην πρόταση του Ωνασείου Ιδρύματος,ακόμη και αν έχει πλειοδοτήσει , διαδίδοντας φήμες περί κηρύξεως άγονου του διαγωνισμού.

Τονίζουμε για ακόμη μία φορά, δεδομένου ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση αυτής της μεταβίβασης και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουμε και να αντιδράσουμε σε κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια.

Το ΣΕΝΕΝ δεν θα επιτρέψει για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου, που μπορεί και έχει τις δυνατότητες μαζί με το προσωπικό του να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η Χώρα και η Ελληνική Κοινωνία έχει ανάγκη.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΝ