ΑΘΗΝΑ: 4/12/2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1482

Το Σωματείο παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την περαιτέρω μεταβίβαση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν μέσω του πρόσφατου διαγωνισμού της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για τον δεύτερο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά την πώληση του Νοσοκομείου στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του από την ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, αφού ο πρώτος είχε κριθεί άγονος από την Τράπεζα.

Στις 15 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων.

Έκτοτε όπως έχουμε ενημερωθεί πλειοδότης του διαγωνισμού είναι το Ίδρυμα Αλ. Ωνάσης, το οποίο μάλιστα έχει καταθέσει από τότε ακόμη δύο βελτιωτικές προσφορές.

Σε αναμονή της τελικής απόφασης από το ΔΣ της Τράπεζας, το Σωματείο μας έχοντας έννομο συμφέρον αιτήθηκε επισήμως συνάντηση, μέχρι την Πέμπτη 6-12-2018, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου, προκειμένου να ενημερωθεί επί των εξελίξεων. Αναμένουμε τον ορισμό της συνάντησης αυτής.

Το Σωματείο εκφράζει την ανησυχία του για την περίπτωση μίας ακόμα άγονης διαδικασίας στην πώληση του Νοσοκομείου, βεβαιώνοντας πως κάτι τέτοιο θα εμποδίσει την περαιτέρω ανάπτυξή του με τίμημα κυρίως τα εργασιακά δικαιώματα. Επίσης βεβαιώνουμε ότι η καθυστέρηση που επιδεικνύεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας απεικονίζεται ήδη στα πτωτικά ποσοστά πληρότητας των κλινών του. Τα νούμερα απογοητευτικά και συγχρόνως ανησυχητικά, μας θυμίζουν τις δύσκολες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος που όλοι βιώσαμε, με διοικήσεις και διευθύνσεις, η σύνθεση των οποίων σε μεγάλο βαθμό ταυτίζεται με την σημερινή. Αυτά τα νούμερα ήταν που κάποιοι επικαλέστηκαν για να οδηγήσουν το Νοσοκομείο στα χέρια ιδιωτών, καταργώντας τον κοινωνικό του χαρακτήρα με έναν συμφωνημένο πλειστηριασμό, όπως προέκυψε μέσα από το περιβόητο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Δεδομένου ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση αυτής της μεταβίβασης, προς όλες τις κατευθύνσεις διαμηνύουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουμε κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια, μη επιτρέποντας για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου, που μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η Χώρα μας έχει ανάγκη.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ (ΣΕΝΕΝ) διεκδικεί την ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΤΥΝΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ενώ αναμένουμε ενημέρωση της Τράπεζας για την επικείμενη απόφασή της, η οποία πρέπει αφενός μεν να πληροί τους κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας αφετέρου δε να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Ν.Ε.Ν