ΑΘΗΝΑ: 13-03-2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1587

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας για την καλύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση των εργαζομένων, πραγματοποίησε εκ νέου συνάντηση με την διοίκηση σχετικά με διευκρινίσεις επί των κυβερνητικών εξαγγελιών για τα έκτακτα μέτρα για τον Κορoνοϊό, και ενημερώνει για τα εξής:

  • Οι άδειες ειδικού σκοπού θα δίνονται με αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου οργάνου του νοσοκομείου, κατ’ εφαρμογή του ενδέκατου άρθρου της νέας από 14-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α` 64), η οποία παραπέμπει στο άρθρο 5 παρ. 5 της από 11-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α` 55).

  • Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται και με εναλλακτικές βάρδιες πέραν των αδειών που δικαιούνται.

  • Όσοι από τους εργαζομένους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρίζουν ειδικής προστασίας, θα την λαμβάνουν κατόπιν επίδειξης ιατρικών εγγράφων που κρίνουν τον ιό ως επικίνδυνο για την υγεία τους.

  • Εργαζόμενοι που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού θα υποβάλλονται, κατόπιν υπόδειξης ιατρού, στην ειδική εξέταση, το κόστος της οποίας θα καλύπτει το Νοσοκομείο.

Ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ., για να προφυλάξουμε περαιτέρω τους συναδέλφους, τους οικείους μας και τους συνανθρώπους μας.

Επειδή πιθανόν να βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της έξαρσης του φαινομένου οφείλουμε να λειτουργήσουμε με σύνεση και ψυχραιμία, ούτως ώστε να προφυλάξουμε την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και τις οικογένειές μας.

Για το ΔΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο