Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε όπως προβλέπει το καταστατικό η συγκρότηση σε σώμα του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου . Κατόπιν από τον Πρόεδρο του ΔΣ έγινε εισήγηση για σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου με ημερησία διάταξη το πλαίσιο δράσης και των διεκδικήσεων του ΣΕΝΕΝ και τέθηκαν προς ψηφοφορία θέσεις και προτάσεις των παρατάξεων που θα καθορίσουν την δράση του σωματείου στην επόμενη διετή θητεία του..
Με βάση αυτής αποφασίστηκαν :
   Α) Κοινοποίηση ανακοίνωσης με την νέα σύνθεση του ΔΣ του ΣΕΝΕΝ.
   Β) Έκδοση Ανοιχτής Επιστολής προς Τράπεζα Πειραιώς, ΔΣ ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ και προς τον νέο Γενικό Διευθυντή του Νοσοκομείου αποκλειστικό διαχειριστή από την πλευρά  της εργοδοσίας των εργασιακών δικαιωμάτων μας.
   Γ) Πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων ΣΕΝΕΝ
   Δ) Κοινοποίηση προς ΔΣ ΗΜΙΘΕΑ και τους εργαζόμενους το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΣΕΝΕΝ
   Ε) Κοινοποίηση του πλαισίου διεκδικήσεων του ΣΕΝΕΝ προς Γ.Σ.Ε.Ε , Ε.Κ.Α ,ΟΣΝΙΕ και πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου.
   ΣΤ) Προκήρυξη κινητοποιήσεων ,έκδοση Δελτίων Τύπου προς ΜΜΕ , προσφυγές για εργατική διαφορά στην Επ.Εργασίας και στην Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθε παρεμβατική μονομερή ενέργεια της εργοδοσίας κατά των νόμιμων εργασιακών μας διεκδικήσεων .
   Ζ) Ανακοίνωση – κάλεσμα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου για την επαναφορά των ειδικών ωραρίων και όσων απορρέουν από αυτά μετά την γνωμάτευση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που αποδέχεται όλους τους ισχυρισμούς μας για βλαπτική μεταβολή όρων των συμβάσεων εργασίας Σε επίπεδο κλαδικό – ΟΣΝΙΕ αποφασιστικέ :
   A) H υπεράσπιση, η διεκδίκηση και κοινοποίηση του πλαισίου αιτημάτων-διεκδικήσεων για Κλαδική Σύμβαση όπως αυτό ψηφίστηκε μέσα από το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας.
   Β) Πρόταση με πρωτοβουλία του ΣΕΝΕΝ για έναρξη κινητοποιήσεων στον κλάδο με βάση το πλαίσιο διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης.
   Γ) Πρόταση στο ΔΣ της ΟΣΝΙΕ για άμεσο κάλεσμα όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων – μέλη στο αμφιθέατρο του ΕΝΗC για συζήτηση ,κατάθεση θέσεων και αποφάσεων για τον τρόπο δράσης προς την διεκδίκηση των αιτημάτων μας με τον πλήρη συντονισμό να τον έχει το ΔΣ της ΟΣΝΙΕ.

Συγχρόνως θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως τέθηκαν και επιμέρους θέματα που αφορούν ηθικές και νόμιμες παροχές των εργαζομένων που επιζητούν άμεσες λύσεις. Όπως είναι η ιατροφαρμακευτική παροχή ,η παροχή ειδικών κατηγόριων αδειών, η δίκαιη ισονομία στα προγράμματα υπηρεσιών των εργαζομένων και η άμεση παρέμβαση μας με ανάδειξη προβλημάτων στη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά αντίκτυπα στους εργαζομένους σε ασθενείς και στο κύρος των παροχών υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Όλες οι παρατάξεις δεσμεύτηκαν για την υπεράσπιση των αποφάσεων. Συμφώνησαν να αγωνιστούν με σύνεση και συνεννόηση για το κοινό συμφέρον όλων μας. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η συνέχεια για την ολοκλήρωση της δημιουργικής πορείας του Σωματείου μας, μόλις ξεκίνησε!

Προχωρούμε μπροστά αφήνοντας πίσω τις όποιες αναπόφευκτες συγκρούσεις. Επιστρατεύοντας την κοινή λογική και την ωριμότητα, ενόψει των δυσκολιών στα εργασιακά θέματα, θα βρούμε τον τρόπο να μετατρέψουμε τις όποιες συγκρούσεις σε μία εποικοδομητική αντιπαράθεση που θα μας κάνουν όλους πιο σοφούς και αποτελεσματικούς για την υλοποίηση των στόχων μας.

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο