ΑΘΗΝΑ: 24/04/2019
ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1533

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ: Δ.Σ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του επί της τακτικής που εδώ και μήνες ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με την περαιτέρω μεταβίβαση του Νοσοκομείου και διερωτάται για ποιο λόγο σημειώνεται αυτή η καθυστέρηση, η οποία μόνο επιζήμια καθίσταται για τη λειτουργία του Ερρίκος Ντυνάν.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί επαναφοράς του Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης, το διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η Τράπεζα, αλλά και την ευνοϊκή προσφορά που κατέθεσε το Ίδρυμα Ωνάση, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες προς μεταβίβαση του Νοσοκομείου. Ωστόσο, όπως επίσης έχουμε πληροφορηθεί, συγκεκριμένα κέντρα λήψεως αποφάσεων, υιοθετώντας άλλες σκέψεις και προκρίνοντας άλλες επιλογές, επιχειρούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν ή και να ματαιώσουν την εν λόγω διαδικασία, η οποία θα διασφαλίσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του Νοσοκομείου.
Το Σωματείο μας εξ αρχής είχε τη θέση ότι το Ερρίκος Ντυνάν πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα, ενώ η μεταβίβασή του στο Ωνάσειο συνιστά την πλέον διασφαλιστική επιλογή, προκειμένου το Νοσοκομείο να δώσει επιτέλους στην Ελληνική κοινωνία τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες περίθαλψης που δύναται να προσφέρει. Οι διαφωνούντες επί της επιλογής αυτής, θα πρέπει να τοποθετηθούν ανοιχτά και όχι να υποσκάπτουν τη διαδικασία, επιδιώκοντας χρονοκαθυστερήσεις που θα εξασφαλίσουν μεταβολή συνθηκών.
Κατόπιν των ανωτέρω -και χωρίς να προβαίνουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη αυτών που όλοι καταλαβαίνουμε- θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς θα ληφθεί επιτέλους η οριστική απόφαση για μεταβίβαση του Νοσοκομείου στο Ωνάσειο.

 

Το Δ.Σ. του ΣΕΝΕΝ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο