ΑΘΗΝΑ: 13-09-2019
ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1554

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τώρα και οι τρίχες……..
Το σωματείο διαβάζοντας το e-mail που στάλθηκε από την νοσηλευτική διεύθυνση απορεί και αναρωτιέται αν είναι στα πλαίσια του σοβαρού ή του αστείου.
Σε κάθε όμως περίπτωση και θέλοντας να βάλουμε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις προτρέπουμε την νοσηλευτική διεύθυνση να λάβει υπόψη της ότι πλευρές της εξωτερικής εμφάνισης ενός προσώπου, μπορεί να σχετίζονται με ιδεολογικές, κοινωνικοπολιτικές ή και θρησκευτικές αντιλήψεις, τις οποίες σε κάθε περίπτωση, ουδείς είναι υποχρεωμένος να αποκαλύψει ή να δηλώσει.
Προτείνουμε, λοιπόν, στη διοίκηση να κατανοήσει και να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς στρεβλώσεις και αγκυλώσεις, ενώ περαιτέρω τονίζουμε ότι η εικόνα του κάθε ανθρώπου, προστατεύεται στο πλαίσιο της προστασίας της προσωπικότητας.
Κατανοούμε την μέριμνα που οφείλει να λαμβάνει η νοσηλευτική υπηρεσία για την υγιεινή εργαζομένων και ασθενών, ωστόσο σημειώνουμε ότι το νοσοκομείο θα μπορούσε να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους με άλλου τύπου μάσκες, κατάλληλες για γενειοφόρους.
Τονίζουμε τέλος για ακόμα μία φορά ότι πριν η διοίκηση αποφασίσει να ασχοληθεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με τρίχες, θα πρέπει να ενσκήψει σε άλλα σοβαρότερα προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο