ΑΘΗΝΑ: 18/10/2019

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1561

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θλίψη και τον προβληματισμό μάς προκάλεσε η ενεργεία της διοίκηση να κλειδώσει της πόρτες της ΜΕΘ του Νοσοκομείο, το Σάββατο 12-10-2019, με αιτιολογία την έλλειψη νοσηλευομένων ασθενών.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια κατάσταση, να μην υπάρχουν δηλαδή ασθενείς στην ΜΕΘ, έχει παρουσιαστεί και άλλες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο κανείς δεν πήρε την πρωτοβουλία να κλειδώσει τις πόρτες του τμήματος. Σε κάθε περίπτωση παραμένει νοσηλευτής ευθύνης μαζί με τον γιατρό εφημερίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ετοιμότητα του τμήματος, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε κάθε ΜΕΘ οργανωμένου νοσηλευτικού κέντρου.

Περαιτέρω δεν θέλουμε να σκεφτούμε τις συνέπειες που θα επέρχονταν αν το επείγον περιστατικό που προσήλθε στην ΜΕΘ την επομένη ημέρα, προσερχόταν το Σάββατο και έβρισκε το τμήμα κλειδωμένο και τους εργαζομένους βάρδιας διασκορπισμένους σε διαφορά τμήματα σε επικουρική εργασία.

Αυτή την σκέψη την αφήνουμε να την κάνουν οι ιθύνοντες του ΕΝΗC και της Τράπεζας Πειραιώς που έχουν την ευθύνη του Νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο