ΑΘΗΝΑ: 05/11/2019

ΑΡ.ΠΡΩΤ:1566

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ενεργώντας στα πλαίσια των καταστατικών του σκοπών, αναδεικνύει τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των εργαζομένων, καλεί τη διοίκηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών και επιδιώκει διαβουλεύσεις προς εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα θέλαμε να λειτουργεί και η διοίκηση. Ωστόσο, μετά και την από 21-10-2019 ανακοίνωσή της, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ενώ εμείς μιλάμε για «κλειδωμένη» ΜΕΘ, αναμένοντας την τοποθέτηση των ιθυνόντων, η διοίκηση όχι μόνο δεν δίνει καμία εξήγηση, αλλά για άλλη μία φορά βάλλει κατά των εργαζομένων και του σωματείου, αναφερόμενη σε «επιλεκτική ανησυχία». Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό κανένας διάλογος και καμία εποικοδομητική συνεργασία, για το καλό του Νοσοκομείου, δεν προάγεται. Παρ’ όλ’ αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, ελπίζοντας ότι η διοίκηση κάποια στιγμή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και αντί ειρωνικών σχολίων θα δίνει απαντήσεις.

Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο για πολλοστή φορά με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, υποχρεούνται να σηκώνουν πολλά βάρη (πχ βαριές κατασκευές τροχήλατων φορείων), με αποτέλεσμα την σωματική καταπόνηση τους, η οποία ως συνέπεια έχει την καταγραφή συχνών επισκέψεων στον γιατρό εργασίας, τη λήψη αδειών ασθενείας και ορισμένες φορές την χειρουργική επέμβαση. Η βαριά δε αυτή εργασία έρχεται να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι σε ορισμένα τμήματα υπάρχει και έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να υποχρεούνται να υπερβάλλουν εαυτούς. Επί του θέματος αυτού περιμένουμε επιτέλους να πάρει θέση η διοίκηση και να ενημερώσει για το τι πρόκειται να κάνει και συγκεκριμένα για το αν στα τμήματα αυτά θα προσλάβει άμεσα προσωπικό.

Επίσης ένα ακόμη σημαντικό θέμα, επί του οποίου μέχρι και σήμερα η διοίκηση δεν έχει δώσει απάντηση είναι η άνιση μεταχείριση που ακολουθείται κατά την κατάρτιση των προγραμμάτων εργασίας σε συγκεκριμένα τμήματα και η διάκριση των εργαζομένων σε «καλούς» και «κακούς». Κοινό τόπο πολλών μελών μας αποτελεί η διαπίστωση ότι η διοίκηση δεν δίνει σε όλους τους συναδέλφους τις ίδιες ευκαιρίες, ενώ κάποιους εξ αυτών τους έχει και πλήρως παραγκωνισμένους. Κάποιους δε άλλους τους αποκλείει από κάθε εκπαίδευση και σεμινάριο, ενώ αδιαφορώντας για την ύπαρξή τους δεν τους έχει καν δώσει περιγραφή θέσης εργασίας, έντυπο το οποίο έχει διανείμει στους υπολοίπους. Και επί αυτού του ζητήματος αναμένουμε απάντηση.

Κλείνοντας, απευθυνόμαστε στους διοικούντες και χωρίς πολλές αναλύσεις επισημαίνουμε ότι ρόλος τους είναι η ανάπτυξη του Νοσοκομείου, η επίλυση προβλημάτων και η αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, χωρίς εμπάθειες και προσωπικές μικρότητες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο