ΑΘΗΝΑ: 29/11/2019

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1572

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη ακούσαμε στην Βουλή από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης ότι η Κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει τη συμφωνία συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το Ωνάσειο. Μετά από τη δήλωση αυτή βεβαιωθήκαμε ότι το Νοσοκομείο ξαναγυρνάει στην αβέβαιη προτέρα κατάσταση. Και εμείς διερωτόμαστε: το Υπουργείο Υγείας δεν έχει συνέχεια;

Ισχυρίστηκε ο Υφυπουργός, υπεραμυνόμενος των ξένων fund, ότι δεν ανακατεύεται σε ιδιωτικούς διαγωνισμούς. Του θυμίζουμε όμως ότι το πώς αφήνεται η ιδιωτική αυτονομία να λειτουργήσει το είδαμε τα προηγούμενα χρόνια όταν μεταξύ Υπουργείου Υγείας, Τράπεζας Πειραιώς και ΚΙΕΝ υπογράφονταν μυστικά μνημόνια συνεργασία, στα οποία συμφωνούνταν η πώληση του Νοσοκομείου. Αναφερόμαστε σε αυτή την εποχή που χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους αποφασίστηκε ο συντεταγμένος και ελεγχόμενος εκπλειστηριασμός του Ντυνάν και η εξαγορά του από την ΗΜΙΘΕΑ.

Γνωρίζει ο Υφυπουργός ότι η διαδικασία πώλησης που επέλεξε τότε το Υπουργείο του, έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία που το εξαγόρασε να προσποιείται επί χρόνια ότι δεν είναι διάδοχος εργοδότης μας; Γνωρίζει ο Υφυπουργός ότι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα δικαστήρια με την εταιρεία που ανέλαβε την εκμετάλλευσή του; Γνωρίζει ο Υφυπουργός ότι με τη διαδικασία που τότε το Υπουργείο του επέλεξε, οι εργαζόμενοι έχασαν μεγάλο μέρος των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Λοιπόν αναρωτιόμαστε: Αντίστοιχες βλέψεις έχει και τώρα η Κυβέρνηση; Η ανάπτυξη θα έλθει με το ξεπούλημα του Νοσοκομείου σε ξένα κεφάλαια, τα οποία θα το αγοράσουν με πολύ μικρό τίμημα, όπως το 2014;;;

Καλούμε την κυβέρνηση σε διάλογο, ώστε να αναπτύξουμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας, ενώ σε όσους εμπλέκονται με το Ντυνάν ή θα εμπλακούν με αυτό δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστεί ούτε ένα εργασιακό μας δικαίωμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο