Αθήνα, 19/12/2019

Aρ.Πρωτ. 1573

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και πολύ καιρό γινόμαστε διαρκώς δέκτες παραπόνων για καταχρηστικές συμπεριφορές, που διαταράσσουν το εργασιακό κλίμα και την ψυχική υγεία των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας. Πολλοί εργαζόμενοι – μέλη μας παραπονούνται ότι υφίστανται συμπεριφορές που σκοπό έχουν την ψυχοσωματική εξάντλησή τους, προκειμένου να οδηγηθούν σε συναισθηματική κατάρρευση και τελικώς σε παραίτηση.

Η τακτική αυτή, η οποία ονομαστικά καταγγέλλεται, συνεπικουρείται, κατά τις αναφορές των εργαζομένων, από διευθυντικά στελέχη, ενώ το φαινόμενο περιγράφεται με όρους συναισθηματικής και ηθικής παρενόχλησης, η οποία εκδηλώνεται με λόγια και πράξεις, ενώ κάποιες φορές στρέφεται ακόμη και απέναντι σε εργαζόμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική τους εξόντωση, την μείωση της αξιοπρέπειάς τους και τον υποβιβασμό της προσωπικότητάς τους.

Τέτοιες ταπεινωτικές συμπεριφορές προσβάλουν τον εργασιακό πολιτισμό του χώρου μας, ενώ το ΣΕΝΕΝ δηλώνει ότι δεν ανέχεται καμία μορφή εργοδοτικού εκφοβισμού. Ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να ξέρει ότι δίπλα του έχει το Σωματείο. Το ΣΕΝΕΝ, διερευνά τις καταγγελίες και είναι έτοιμο να παλέψει προς απάλειψη κάθε απαξιωτικής συμπεριφοράς στον εργασιακό μας χώρο, κατονομάζοντας τους θύτες. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία του κλάδου σε μία κοινή προσπάθεια αναχαίτισης απαράδεκτων συμπεριφορών απέναντι στα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέρμα στην ανοχή ! Σπάμε την σιωπή !

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο