ΑΘΗΝΑ: 18-02-2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1579

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος την ΤΡΙΤΗ 18-02-2020 . Οι Εργοδότες του Κλάδου μας , αρνήθηκαν κάθε συνεργασία και προσπάθεια για να επανέλθουν οι Εργαζόμενοι της Ιδιωτικής Υγείας , στην κανονικότητα, μετά την λήξη της μνημονιακής βάρβαρης και αντεργατικής περιόδου, που βιώσαμε όλοι μας, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Καλούμε λοιπόν τους Εργοδότες ΤΟΥ ΚΛΆΔΟΥ , για υπογραφή ενιαίας Κλαδικής ΣΣΕ 2020-2021, με τα παρακάτω αιτήματα:

1: Μισθολογική ετήσια ποσοστιαία αύξηση, +8,5% στους Βασικούς Μισθούς όλων των εργαζομένων, όλων των ειδικοτήτων, όπως διαμορφώθηκαν μετά την εφαρμογή της ΣΣΕ του 2012.

2: Εργασία 5νθήμερη, 40 ωρών/εβδομάδα, 8ωρης συνεχόμενης απασχόλησης την ημέρα.

3: Επιδόματα Τέκνων, Γάμου, Σπουδών, Τριετιών/Προϋπηρεσίας, Συντήρησης Στολής για τους εργαζόμενους που υποχρεούνται να φέρουν τέτοια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ο εργοδότης τους δεν έχει την ευθύνη αυτή, Ανθυγιεινό/Επικίνδυνο για τους εργαζόμενους εκείνους που το δικαιούνται και περιγράφονται στη συγκεκριμένη Κλαδική ΣΣΕ του 2012.

4: Μειωμένο ωράριο εργασίας και 10ημερη κανονική Άδεια με αποδοχές, για τους εργαζόμενους στα Χειρουργεία, ΜΕΘ, ΜΑΦ, μικτών Μικροβιολογικών Εργαστηρίων (Παθολογοανατομικό, Κυτταρολογικό κλπ), Αιμοκάθαρσης Τεχν. Νεφρού, Αποστείρωσης και στα Τμήματα (x) & (γ) Ακτινοβολίας, όπου εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.

5: Αμοιβή On Call, για όλους τους εργαζόμενους που έχουν αυτή την υποχρέωση με απόφαση του εργοδότη τους.

6: Αργίες, όπως ισχύουν σήμερα.

7: Δωρεάν Ιατρικές Διαγνωστικές Εξετάσεις και Νοσηλεία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, μόνο με το παραπεμπτικό του Ασφαλιστικού τους Ταμείου, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση του.

Όλοι μαζί μπορούμε, …κανένας μόνος του!

Συνάδελφοι, Την ίδια μέρα, στις 6:30 πμ συγκέντρωση έξω από νοσηλευτήριο του «ΥΓΕΙΑ», στο Μαρούσι.

Για το ΔΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο