ΑΘΗΝΑ: 28-07-2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1610

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και συχνότερα γινόμαστε δέκτες παραπόνων από συναδέλφους μας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για απαξιωτική και επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους διευθυντικών στελεχών του Νοσοκομείου. Η τακτική αυτή επιδεικνύεται ακόμη και σε συνδικαλιστικά στελέχη, ακόμα και σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας!!!! Συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στοχοποιούνται από συγκεκριμένους διευθυντές με τρόπο απόλυτα πρόδηλο και υφίστανται δίωξη πολύπλευρη και εξοντωτική. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα κάποιοι διευθυντές συστηματικά εργαλειοποιούν μέχρι και την πειθαρχική διαδικασία, με αποτέλεσμα να καλούν τους μη αρεστούς υφισταμένους τους σε απολογία για συμβάντα που είναι σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα. Τέτοιες συμπεριφορές βεβαίως προκαλούν σωματική και ψυχική εξόντωση των εργαζομένων – θυμάτων, μείωση της αξιοπρέπειάς τους και υποβιβασμό της προσωπικότητάς τους.

Πληροφορούμε, όμως, όλους τους διοικούντες ότι πλέον «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και τους διαμηνύουμε ότι το μόνο που καταφέρνουν με τέτοιου είδους μεθόδους είναι να εξοργίζουν το προσωπικό και να το θέτουν απέναντι.

Τέλος απευθυνόμενοι προς τους συναδέλφους μας τους λέμε ότι σε τέτοιες καταστάσεις κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να νιώθει μόνος. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ. Καλούμε όλα τα μέλη μας, όταν υφίστανται τέτοια μεταχείριση, να απευθύνονται στο σωματείο, ώστε συλλογικά να αντιμετωπίζεται η ανοίκεια εκ μέρους της εργοδοσίας συμπεριφορά και να διασφαλίζεται ότι δεν θα επαναληφθεί στον ίδιο ή σε άλλον εργαζόμενο.

Το ΣΕΝΕΝ στέκεται αρωγός στους συναδέλφους μας που βάλλονται από τέτοιες συμπεριφορές και δηλώνει πως από εδώ και στο εξής θα παρεμβαίνει σε κάθε τέτοιο περιστατικό, το οποίο θα το δημοσιοποιεί, κατονομάζοντας τον προϊστάμενο – θύτη και ζητώντας την τιμωρία του. Τότε, θα γίνει αντιληπτό από όλους ότι τα πρόσωπα που επιδεικνύουν την συμπεριφορά αυτή είναι σταθερά ίδια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ         ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο