ΑΘΗΝΑ: 29-10-2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ:1620

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Μετά από 4 χρόνια o Άρειος Πάγος αποφάσισε για την αίτηση που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία μας (ΟΣΝΙΕ) το 2016 και ζητούσε την αναίρεση των ΔΑ-3 και ΔΑ-5 του 2016 του ΟΜΕΔ, που προέβλεπε οικονομικά και θεσμικά δεινά για τους εργαζόμενους του Κλάδου μας.

Η εκδοθείσα απόφαση, αφού ξεκαθαρίζει ότι οι Διαιτητικές Αποφάσεις του ΟΜΕΔ δεν ελέγχονται δικαστικά για την ουσιαστική ορθότητά τους, κρίνει ότι η τροποποίηση του Ν. 1897/1990 με τον Ν. 4304/2014 δεν αντίκειται στο σύνταγμα, ενώ επί του δικού μας ισχυρισμού περί μονομέρειας των θεσπιζομένων κριτηρίων υπέρ της εργοδοτικής πλευράς αποφαίνεται ότι τούτο επιβλήθηκε υπό τις εξαιρετικές περιστάσεις που ίσχυαν στην Χώρα. Επίσης κρίνει ότι η εκδοθείσα Διαιτητική Απόφαση έχει πλήρη αιτιολογία και στο Δικαστήριο δεν επιτρέπεται να κάνει ουσιαστικό έλεγχο. Περαιτέρω αποδέχεται ότι η εκδοθείσα Διαιτητική Απόφαση δεν αντίκειται σε κανόνες αναγκαστικού δικαίου, ενώ η προβλεπόμενη διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών εργαζομένων δεν έρχεται σε αντίθεση με συνταγματικές διατάξεις ή διεθνείς συμβάσεις, καθώς η διαφορετική αυτή μεταχείριση δικαιολογείται από το αντικειμενικό γεγονός του μεταγενέστερου χρόνου πρόσληψής και τις συνθήκες της αγοράς. Τέλος κρίνει ότι η ΔΑ μπορεί νομίμως να δώσει αναδρομικότητα στην ισχύ της ρύθμισης.

Διευκρινίζουμε τα ανωτέρω, γιατί δεν πρόλαβε να στέγνωση το μελάνι και τα διάφορα «παπαγαλάκια» του Κλάδου, άρχισαν να διαδίδουν ανακρίβειες κινδυνολογώντας. Εμείς, ωστόσο, διαμηνύουμε σε όλους ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με πείσμα και συνέπεια, διεκδικώντας μία ζωή με δικαιώματα και μισθολογικές αμοιβές που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες όλων των εργαζομένων του Κλάδου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλα τα Σωματεία του Κλάδου ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν!

Οι στόχοι μας είναι:

   • Ενιαία Κλαδική ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις στους μισθούς μας.

   • Αύξηση του Προσωπικού, ώστε να ανταποκρίνεται στην αντίστοιχη αύξηση του φόρτου εργασίας μας.

   • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και τακτικοί υγειονομικοί έλεγχοι σε όλους τους εργαζομένους.

Κανένας μόνος του.

Όλοι μαζί……………. μπορούμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ       ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο