ΑΘΗΝΑ: 16-11-2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ:1623

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ενημερώνει τους εργαζομένους του Νοσοκομείου για την συνάντηση που είχαμε στις 16-11-2020 με τη Διοίκηση.

Κατά την συνάντηση αυτή:

  • το Σωματείο μας ενημέρωσε την Διοίκηση για τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στα επιμέρους τμήματα και εξαιτίας των οποίων οι συνάδελφοι αυτών     αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς βοήθεια και να υπερβάλουν εαυτούς για να βγει η βάρδια. Επισημάναμε ότι οι νοσηλευτές και τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου δεν  επαρκούν. Επί του αιτήματός μας, λοιπόν, για νέες προσλήψεις, η Διοίκηση απάντησε ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει σχετική δυνατότητα, ενώ δήλωσε ότι απλώς θα αναπληρώνονται οι εργαζόμενοι που αποχωρούν.
  • επισημάναμε την κακή διαχείριση του προσωπικού, η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • ζητήσαμε να γίνονται ανά 15νθήνερο τεστ COVID-19 στο προσωπικό, ενώ ζητήσαμε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν το Ντυνάν να μετατρέπεται σε Νοσοκομείο COVID -19.
  • αναφερθήκαμε στις ευπαθείς ομάδες, για τις οποίες μας δηλώθηκε ότι θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.
  • ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία θα αναστείλει τις κανονικές άδειες, οι οποίες όμως δεν θα χαθούν, αλλά θα μεταφερθούν στον καινούργιο χρόνο. Αναμένουμε να μας γνωστοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για την ενέργεια αυτή.
  • ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει με αλλαγές βαρδιών, προγραμμάτων ή με εφαρμογή μειωμένου ωραρίου να βρει χρυσή τομή μεταξύ των αναγκών του Νοσοκομείου, αλλά και των οικογενειακών υποχρεώσεων του προσωπικού. Ωστόσο μας διαβεβαίωσαν ότι οι άδειες ειδικού σκοπού του ιδιωτικού τομέα θα δοθούν κανονικά σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησής τους .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ      ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο