ΑΘΗΝΑ: 27-01-2021

ΑΡ. ΠΡΩΤ: 1636

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Με μεγάλη χαρά, σας ενημερώνουμε για την τελεσίδικη δικαίωση των επισχεθέντων συναδέλφων μας, που απολύθηκαν μία ημέρα πριν το Νοσοκομείο μεταβιβαστεί από το ΚΙΕΝ στην Ημιθέα, με το πρόσχημα ότι …….. τάχα αποχώρησαν οικειοθελώς!!!!

Το ΣΕΝΕΝ, όπως πάντα πράττει, συμπαραστάθηκε εξ αρχής στους εν λόγω συναδέλφους, που υπέστησαν απαράδεκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και πέρασαν στην ανεργία χωρίς καν να δικαιούνται αποζημίωση απόλυσης, παρά την μακροχρόνια εργασιακή τους σχέση και τις θυσίες που έκαναν για το Ντυνάν.

Το τακτικισμός που ακολουθήθηκε από την εργοδοσία έγινε αντιληπτός από το Σωματείο μας, το οποίο διαρκώς επαγρυπνά και προασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του χώρου μας. Θυμίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας απολύθηκαν, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Η συμπεριφορά μάλιστα της εργοδοσίας μας αποτέλεσε αιτία θεσμοθέτησης ειδικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία όταν ο εργοδότης αναγγέλλει οικειοθελή αποχώρηση του εργαζομένου του, υποχρεούται πλέον να την κοινοποιεί με εξώδικο στον εργαζόμενο.

Σήμερα, μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη υπό τον συντονισμό και με την στήριξη του Σωματείου μας, 26 συνάδελφοί μας θεωρούνται εργαζόμενοι της Ημιθέας και δικαιούνται μισθούς υπερημερίας για το διάστημα που η εταιρεία όλως αδικαιολογήτως δεν αποδεχόταν τις υπηρεσίες τους.

Η Ημιθέα έχει ενημερωθεί για την έκβαση των εν λόγω υποθέσεων, ωστόσο εκμεταλλευόμενη το γεγονός της αναστολής των δικαστικών διαδικασιών, αλλά και των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης δεν κάνει καμία κίνηση συμμόρφωσης με το διατακτικό των εφετειακών πλέον αποφάσεων.

Το Σωματείο μας, λοιπόν επισήμως καλεί τη Διοίκηση να αποδεχτεί τις υπηρεσίες των παρανόμως απολυμένων και να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές τους, εμμένοντας στην πάγια θέση του ότι η αντιδικία δεν είναι ποτέ συμφέρουσα λύση!!!!!!!

 

Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι με δύναμη και αισιοδοξία

δίπλα σε κάθε συνάδελφο που μας χρειάζεται……..

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                                                      ΒΑΣΙΛΗΣ  ΑΠΛΑΝΤΗΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο