ΑΘΗΝΑ:05/04/2021
ΑΡ.ΠΡΩΤ: 1644

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Νοσοκομείο μας από τις 10 Μαρτίου ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ. αντικαθιστώντας τις εφημερίες του Σισμανόγλειου, προκειμένου να συνδράμει στην αποσυμπίεση του εθνικού συστήματος υγείας.
Όλοι οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν από την πρώτη στιγμή απέδειξαν την επαγγελματική τους κατάρτιση και τη δυναμικότητα που τους διέπει, με αποτέλεσμα η επιτυχία της νέας αυτής πρόκλησης να είναι αναμενόμενη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους μας!

Το Σωματείο μετά τη συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα ζητήματα που συζητήθηκαν:

⦁ Το Σωματείο ζήτησε μία φορά την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερις φορές το μήνα, όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου να υποβάλλονται σε test covid για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών από την διασπορά της νόσου covid-19.
Το αίτημα θα εξεταστεί από τη Διοίκηση και θα αποφασιστεί η διαδικασία, που θα εφαρμοστεί.

⦁ Ζητήθηκε δωρεάν test για τα παιδιά των εργαζομένων και αναμένουμε απάντηση επί του σχετικού αιτήματος.

⦁ Ο εμβολιασμός συνεχίζεται στο Νοσοκομείο και όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή μπορούν και τώρα να δηλώσουν.

⦁ Ζητήθηκαν άμεσες προσλήψεις εργαζομένων, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις εργασίας που έχουν μείνει κενές λόγω παραιτήσεων προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.
Η απάντηση που λάβαμε από τη Διοίκηση ήταν ότι ήδη έχουν προσληφθεί πέντε εργαζόμενοι και ότι μέχρι το πέρας της εβδομάδας θα υπογραφούν ακόμα πέντε προσλήψεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια για κάλυψη και άλλων θέσεων εργασίας σε βάθος χρόνου.

⦁ Επισημάναμε στη διοίκηση ότι οι εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων διέπονται απόλυτα από την κείμενη νομοθεσία (προγράμματα-ρεπό-ωράρια), καθώς και ότι οι υπερωρίες και τα on call πρέπει να αμείβονται κανονικά. Οποιαδήποτε αλλαγή και αν εφαρμόζεται πρέπει να γίνεται πάντοτε κατόπιν προγενέστερης ενημέρωσης και πάντοτε με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

⦁ Ζητήσαμε ενημέρωση για τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και αφορούν αδιαφανείς και επιλεκτικές μισθολογικές αυξήσεις, επισημαίνοντας την διαφωνία μας, αλλά και τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν τέτοιες πρακτικές.

⦁ Προτείναμε στην Διοίκηση την σταδιακή αύξηση των μισθολογικών αποδοχών αρχικά των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων και κατόπιν του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου.

⦁ Ζητήσαμε διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συμβαίνουν οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας ότι η λειτουργία του Ερρίκος Ντυνάν ως ιδιωτικό θεραπευτήριο αναστέλλεται, διότι παρατηρούνται φαινόμενα, τα οποία δεν συνάδουν με τα εξαγγελθέντα. Επίσης ζητήσαμε ενημέρωση για το αν το Νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να παρέχει κλίνες ως ιδιωτικό θεραπευτήριο στα πλαίσια των συμβάσεων που έχει με συγκεκριμένα ταμεία.

⦁ Ζητήσαμε δεσμεύσεις για τους εργαζόμενους στο parking και μας απάντησαν ότι δεν απολύεται κανείς, ενώ αν χρειαστεί το υπάρχον προσωπικό θα απασχοληθεί σε παρεμφερή εργασία.

 

⦁ Ζητήσαμε ελεύθερη στάθμευση των οχημάτων των εργαζομένων στο parking κατά τις ημέρες των εφημεριών του Νοσοκομείου, ενώ για τις απογευματινές και βραδινές βάρδιες των λοιπών ημερών οι εργαζόμενοι να έχουν έκπτωση στο parking, καταβάλλοντας αντίτιμο 3-5 €. Αναμένουμε την τοποθέτηση της Διοίκησης.

⦁ Το Σωματείο ζήτησε την έμπρακτη αναγνώριση του επαγγελματισμού των εργαζομένων και συγκεκριμένα αιτήθηκε την καταβολή διπλού δώρο για το Πάσχα και έξτρα δωροεπιταγές ποσού 150 ευρώ από σούπερ μάρκετ για το πασχαλινό τραπέζι. Αναμένουμε την τοποθέτηση της Διοίκησης.

⦁ Τέλος ζητήσαμε απαντήσεις σε πληροφορίες που φτάνουν στο Σωματείο μας για αναίτιες και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές απέναντι σε συνεπείς εργαζόμενους από διοικούντες αλλά και από ιατρούς.

Το Σωματείο μας για ακόμα μια φορά κατέστησε σαφές ότι απαιτούμε σεβασμό και συστήνουμε ψυχραιμία σε όλους για την σωστή και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Τονίζουμε ότι απέναντι στην πανδημία πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για το καλό της Χώρας και των συμπολιτών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                             ΑΠΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο