ΑΘΗΝΑ:30/07/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ. :1666

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πείραμα πέτυχε.

Μετά από δυόμιση μήνες σκληρής εργασίας με γνώμονα την βοήθεια στον πολίτη και με στόχο την αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος υγείας το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν έδειξε πως είναι παρόν σε κάθε δύσκολη αποστολή.

Το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο, που κατά το χρόνο ένταξής τους στις εφημερίες του ΕΣΥ, δέχτηκε στο τμήμα των επειγόντων πάνω από 5900 ασθενείς και νοσήλευσε περίπου 2000 με μέσο όρο νοσηλείας 4,8 ημέρες.

Το Ερρίκος Ντυνάν έδειξε για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αρωγό και στρατηγικό σύμμαχο του ΕΣΥ και αυτό γιατί διαθέτει την εμπειρία, την επιστημονική κατάρτιση και το κατάλληλο προσωπικό για τις δύσκολες αποστολές.

Περιμένοντας τώρα και το τέταρτο κύμα της πανδημίας το Ντυνάν είναι και πάλι εδώ να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα του Ντυνάν, ενώ αιτούμαστε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργείο Υγείας, ώστε να συζητήσουμε τον επαναπροσδιορισμό του κοινωνικού χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν και την επανένταξή του στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης .

Το Σωματείο για πολλοστή φορά επισημαίνει την αναγκαιότητα να ενταχθεί το Ντυνάν στα πλαίσια της δημόσιας περίθαλψης και να γίνει η νοσοκομειακή ναυαρχίδα του ΕΣΥ για να προσφέρει σε κάθε πολίτη υψηλού επιπέδου νοσηλεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                               ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο