ΑΘΗΝΑ:12/11/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:1678

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕΝΕΝ

Φτάνοντας στο τέλος της θητείας του το Σωματείο μας παραθέτει συνοπτικά τη δράση που ανέπτυξε στην απερχόμενη θητεία του Διοικητικού του Συμβουλίου, το όποιο πάντα ως γνώμονα έχει την προώθηση και προαγωγή των εργασιακών δικαιωμάτων.
Συνοπτικά λοιπόν αναφέρουμε ότι:

⦁ Παρακολουθήσαμε και ασκήσαμε εποικοδομητική αλλά και σκληρή κριτική σε κάθε ενέργεια ή απραξία της Διοίκησης σχετικά με την πώληση του Ντυνάν, διεξάγοντας συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας (ο οποίος μετά από πρόσκληση του Σωματείου ήλθε και στον εργασιακό μας χώρο, παρά την αντίδραση της εταιρείας, η οποία δεν θέλησε να δώσει ούτε καν την αίθουσα εκδηλώσεων), την Τράπεζα Πειραιώς, το Ίδρυμα Ωνάση και φυσικά τη Διοίκηση, εκφράζοντας έναντι πάντων την απαίτηση του Σωματείου μας για επανένταξη του ΝΤΥΝΑΝ στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης
⦁ Αξιώσαμε τη διατήρηση των καθηκόντων των τραυματιοφορέων και την μη επιφόρτιση τους με καθήκοντα ξένα προς την ειδικότητά τους.
⦁ Απαιτήσαμε την συνέχιση χορήγησης των δίωρων αδειών, τις οποίες η εταιρεία προσπάθησε να καταργήσει.
⦁ Αντιδράσαμε σε υποτιθέμενα ταχύρρυθμα σεμινάρια, δια των οποίων επιχειρήθηκε διεύρυνση των καθηκόντων εργαζομένων, που έφεραν ειδικότητα, εκ της οποίας δεν έχουν αρμοδιότητα εκτέλεσης αυτών.
⦁ Αξιώσαμε από την εργοδοσία να σέβεται την αρχή της ίσης μεταχείρισης έναντι όλων των εργαζομένων της τόσο κατά την υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων όσο και κατά τη χορήγηση δικαιωμάτων.
⦁ Εναντιωθήκαμε σε τακτικές mobbing που καταγγέλθηκαν στο Σωματείο μας.
⦁ Συμμετείχαμε στις απεργίες που προκήρυξαν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των οποίων είμαστε μέλη και η ΓΣΕΕ
⦁ Παραθέσαμε παρατηρήσεις, εντοπίζοντας παραλείψεις και εσφαλμένες προσεγγίσεις επί του συστήματος αξιολόγησης που έθεσε η εταιρεία.
⦁ Αποτρέψαμε τους εργαζομένους από το να υπογράψουν τα αυθαιρέτως από τη Διοίκηση συνταχθέντα έγγραφα σχετικά με την περιγραφή των θέσεων εργασίας τους.
⦁ Διαμαρτυρηθήκαμε για την προσπάθεια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης να καθορίσει την εξωτερική εμφάνιση του προσωπικού, βάσει της δικής της αισθητικής.
⦁ Αντιδράσαμε στο αδικαιολόγητο κλείσιμο της ΜΕΘ και καταγγείλαμε την ανικανότητα της Διοίκησης.
⦁ Υλοποιήσαμε δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα προς ενίσχυση συμπολιτών μας.
⦁ Διατηρήσαμε το Ομαδικό Ασφαλιστήριο των μελών μας παρά τον αρνητισμό του επέδειξε το Νοσοκομείο .
⦁ Παρείχαμε διαρκή ενημέρωση στα μέλη μας για το νομοθετικό πλαίσιο που διήπε τις εργασιακές σχέσεις σε περίοδο καραντίνας και υποχρεώσαμε τη Διοίκηση να εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προς διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, ενώ παρεμβαίναμε σε κάθε περίπτωση που το νομικό πλαίσιο δημιουργούσε αμφιβολίες ή η Διοίκηση το καταστρατηγούσε.
⦁ Προασπιστήκαμε τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων κάθε φορά που επιχειρήθηκε προσβολή αυτών.
⦁ Εναντιωθήκαμε στο κλείσιμο του Κυτταρολογικού Τμήματος, αξιώνοντας την επαναπρόσληψη συναδέλφου και αποτρέποντας τη Διοίκηση από κλείσιμο και άλλων τμημάτων.
⦁ Αξιώσαμε την ορθή απεικόνιση των προγραμμάτων on call.
⦁ Ζητήσαμε την επαναπρόσληψη νέου προσωπικού προς κάλυψη κενών θέσεων.
⦁ Ενημερώσαμε τα μέλη μας για τον νέο εργασιακό νόμο και τα επιμέρους άρθρα αυτού, εναντιούμενοι στις αντεργατικές του διατάξεις.
⦁ Αντισταθήκαμε στη συλλογή προσωπικών δεδομένων που προσπάθησε η εταιρεία με πρόφαση την πανδημία
⦁ Με την στήριξη του Σωματείου μας δικαιώθηκαν, μετά από μακρά δικαστική διένεξη, η οποία έφτασε μέχρι τον ΑΠ, δεκάδες συνάδελφοί μας που απολύθηκαν ακύρως μία μέρα πριν το Νοσοκομείο μεταφερθεί στην Ημιθέα.
⦁ Αξιώσαμε την προστασία των εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
⦁ Δηλώσαμε την αντίθεσή μας σε άνισες μισθολογικές πολιτικές που η εταιρεία κατά καιρούς προσπάθησε να εγκαθιδρύσει και διαμηνύσαμε ότι η αντίδρασή μας θα κλιμακωθεί αν τέτοια φαινόμενα συνεχιστούν.
⦁ Συνεχίζουμε τη δικαστική διεκδίκηση για τα μειωμένα ωράρια.
⦁ Εκδηλώσαμε δημοσίως -στα πλαίσια της ένταξης του Ντυνάν στη δημόσια περίθαλψη- τη σύμφωνη θέση μας, ώστε να γίνει η Κλινική Νοσοκομείο στήριξης του ΕΣΥ, αλλά όχι Νοσοκομείο COVID, αίτημα το οποίο εισακούστηκε.
⦁ Αιτηθήκαμε πρόσθετη παροχή για τις υπηρεσίες που παρείχαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και λάβαμε Δωροεπιταγή κατά την περίοδο του Πάσχα 2020.
⦁ Καυτηριάσαμε το γεγονός ότι άξιοι συνάδελφοί μας αποχωρούν από το Νοσοκομείο, βρίσκοντας ευνοϊκές συνθήκες εργασίας σε άλλες Κλινικές και αξιώσαμε από τη Διοίκηση την πρόσληψη προσωπικού προς στελέχωση των υποστελεχωμένων τμημάτων.
⦁ Το Σωματείο κράτησε υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία, απαιτώντας από τη Διοίκηση την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας και προτρέποντας τους εργαζομένους στην συμμόρφωση με αυτά, προασπιζόμενο παράλληλα τα συνταγματικά δικαιώματα κάθε πολίτη και εργαζομένου.
⦁ Το Σωματείο σε όλα τα κύματα της πανδημίας έκανε συνεχείς συναντήσεις και παρεμβάσεις στην Διοίκηση για καταγραφή προβλημάτων και επίλυση αυτών .
⦁ Βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που αδίκως διώχθηκε με πειθαρχικές διαδικασίες και υπερασπιστήκαμε κάθε μέλος του Σωματείου μας που αντιμετώπισε πρόβλημα στην εργασιακή του σχέση.

 

 

Το Σωματείο είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους για να επιλύει κάθε πρόβλημα τους και θα στέκεται αρωγός και υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                               ΠΕΡΠΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο