ΑΘΗΝΑ: 08/02/2022
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1702

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι μετά από 20 μέρες καθυστέρησης αποδοχής του αιτήματός μας για συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καταφέραμε τελικά να θέσουμε τα ερωτήματά μας.
Οι απαντήσεις που λάβαμε, ωστόσο, δεν ήταν αυτές που αναμέναμε και ελπίζαμε.
1. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της διοίκησης μάς επιβεβαίωσαν ότι το νοσοκομείο, καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου Υγείας, θα νοσηλεύει ασθενείς με covid…όχι βαριά νοσούντες. Περαιτέρω, ζητήσαμε διευκρινίσεις σχετικά με το e-mail που μιλούσε για αποζημίωση των εργαζομένων και αναφερόταν αποκλειστικά και μόνο σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται μόνιμα στον έβδομο όροφο του νοσοκομείου, για τους οποίους ορίζεται επιπλέον αμοιβή πέραν του μηνιαίου μισθού τους, 100 ευρώ μικτά ανά ημέρα στην κόκκινη γραμμή και 50 ευρώ στην πράσινη. Συγκεκριμένα, υποστηρίξαμε ότι θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους αδιακρίτως και χωρίς παραμέτρους, μια επιβράβευση, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι θα επιβαρυνθούν από την νοσηλεία και ασθενών με covid. Παράλληλα, τονίσαμε ότι θεσπίζοντας ένα ποσό για όλους, θα αποκατασταθεί το κλίμα εργασιακής ειρήνης και το αίσθημα δικαίου. Έγινε επίσης αναφορά από πλευράς μας στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι και άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με περιστατικά covid και συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί αναλογία ποσού και σε εκείνους.
2. Ένα άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν και το θέμα της ασφάλειας ζωής που μας παρέχουν, η οποία αφορά σε καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου και μερικής ή ολικής ανικανότητας και ενημερωθήκαμε ότι οι όροι είναι στη διάθεση κάθε εργαζόμενου, ο οποίος μπορεί να αιτηθεί και να λάβει σχετικό αντίγραφο.
3. Σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης, υποβάλαμε για ακόμα μία φορά τις αντιρρήσεις μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η διαδικασία.
4. Αναφορικά με το έντυπο που κυκλοφόρησε η διοίκηση για την ανοσοποίηση του προσωπικού, σας ενημερώνουμε ότι οι ενστάσεις μας έγιναν αποδεκτές και συμφωνήθηκε να διακοπεί η διανομή του εντύπου έως ότου αυτό τροποποιηθεί.
5. Τέλος για το μείζον και πάγιο αίτημά μας για αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας, το οποίο αφορά το σύνολο του προσωπικού και το οποίο θέσαμε επί τάπητος ακόμα μία φορά, η διοίκηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα… Η αδιαφορία δε αυτή καθίσταται πιο προκλητική, την στιγμή που γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι οι μισθολογικές ταχύτητες των εργαζομένων ποικίλουν. Όπως οι ίδιοι έχουν επισημάνει και σε προηγούμενες συναντήσεις μας, είναι επιτακτική η υπογραφή κλαδικής σύμβασης, προκειμένου να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, παρόλο που όλο αυτό είναι απόρροια των δικών τους εσφαλμένων αποφάσεων.
Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ως μέλος του ΣΕΚ, να προβάλει τα προβλήματα που κατακλύζουν αυτή τη στιγμή τον κλάδο μας και να συμβάλει στην υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με αξιοπρεπείς μισθούς εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΝΕΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ               ΠΕΡΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο