ΑΘΗΝΑ: 26-07-2022
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1722

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες /-οι,

Το σωματείο μας μετά από συνάντηση που είχε με στελέχη της Διοίκησης σας ενημερώνει για τα ακόλουθα:
⦁ Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μιλάνε για το mega deal που πέτυχε το Νοσοκομείο μας και την προοπτική δημιουργίας ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στην Ελλάδα, μας διαβεβαίωσαν ότι το Νοσοκομείο δεν χρωστάει τίποτα μετά την ανακεφαλοποίηση, ότι η αξία του κοστολογείται στα 250 εκατομμύρια Ευρώ και ότι η συμφωνία αυτή έχει στόχο να οδηγήσει την εταιρεία σε άλλο επιχειρηματικό επίπεδο, με καλύτερες συνθήκες και παροχές για τους εργαζομένους.
⦁ Σε απάντηση του μεγάλου ντόρου που έγινε για τις διακρίσεις της Διοίκησης αναφορικά με τις δωροεπιταγές που χορήγησε σε συγκεκριμένα τμήματα, ξεκάθαρα μας δηλώθηκε ότι αυτό έγινε, καθώς το προσωπικό των συγκεκριμένων τμημάτων απασχολείται σταθερά υπερωριακά λόγω της αύξησης της δουλειάς και των κενών θέσεων από τις ελλείψεις προσωπικού, το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί με νέες προσλήψεις. Θέλησαν με αυτό τον τρόπο, όπως μας είπαν, να δελεάσουν τους εργαζόμενους των συγκεκριμένων τμημάτων, προκειμένου να μην αποχωρήσουν ή να μην ζητήσουν να αλλάξουν τμήμα. Το σωματείο μας, σταθερό στις απόψεις του, εναντιώθηκε στην ως άνω διάκριση, καθώς θέση μας είναι ότι όλα τα τμήματα συνιστούν μια αλυσίδα και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετη εργασία προς εξυπηρέτηση των αναγκών του Νοσοκομείου δουλεύοντας τα ρεπό τους, αλλάζοντας συνεχώς βάρδιες, κάνοντας επικουρίες σε άλλα τμήματα και άλλα πολλά. Ως εκ τούτου μας βρίσκει σύμφωνους η πρωτοβουλία της Διοίκησης για χορήγηση δωροεπιταγών, αλλά μετ’ επιτάσεως σημειώνουμε ότι αυτές πρέπει να δοθούν σε όλο το προσωπικό.
⦁ Στα πλαίσια της ανάπτυξης της εταιρείας ζητήσαμε να παρασχεθεί λεωφορείο σε κεντρικά οδικά σημεία για την μεταφορά των εργαζομένων από και προς την εργασία, αίτημα το οποίο δεν αποκλείστηκε, ισχυριζόμενη η Διοίκηση ότι μελλοντικά θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Το Σωματείο μας θα επαναφέρει το σχετικό αίτημα και ελπίζουμε πως άμεσα θα ικανοποιηθεί.
⦁ Δεδομένων των αυξήσεων που εμφανίζουν τα προϊόντα του κυλικείου μας, μετά από αίτημα των μελών μας, ζητήσαμε από τους διοικούντες, με την μεσολάβησή τους, να εκκινηθεί διάλογος με τους υπεύθυνους του κυλικείου, προκειμένου να υπάρξει διαφοροποιημένος τιμοκατάλογος για το προσωπικό, ενώ αίτημα μας είναι να συμφωνηθεί ακόμα και γεύμα εργασίας σε προνομιακές τιμές, όπως συνηθίζεται και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές. Η Διοίκηση θεωρώντας εύλογη τη διεκδίκησή μας συμφώνησε ότι θα προγραμματίσει σύντομα αυτή την συνάντηση και θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
⦁ Ζητήθηκε κατά την καλοκαιρινή περίοδο, που το πάρκινγκ του Νοσοκομείου δεν έχει πληρότητα, να δοθεί δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης των εργαζομένων. Η δυνατότητα μάλιστα αυτή ζητήσαμε να παρέχεται και καθ’ όλο το έτος για τις απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες υπό την βασική προϋπόθεση έκδοσης κάρτας αναγνώρισης του οχήματος των εργαζομένων. Η Διοίκηση δέχτηκε το αίτημα μας και θα εξετάσει τις λεπτομέρειες υλοποίησής του.
⦁ Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Νοσοκομείου συζητήθηκε το ενδεχόμενο εθελούσιας εξόδου, το οποίο η Διοίκηση φάνηκε ότι δεν αποκλείει, ωστόσο, σε περίπτωση που προβεί σε μία τέτοια ενέργεια το Σωματείο μας επιφυλάσσεται να μελετήσει τους όρους τυχόν προσφερόμενου προγράμματος και να τοποθετηθεί επ’ αυτών.
⦁ Τέλος η Διοίκηση ως μέλος της κλαδικής εργοδοτικής οργάνωσης τοποθετήθηκε υπέρ της υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι οποία θα καθορίσει κατά τρόπο ομοιόμορφο τους όρους αμοιβής και εργασίας του Κλάδου των Ιδιωτικών Κλινικών. Χαιρετίζουμε την θέση της εργοδότριας εταιρείας μας και αναμένουμε την ίδια θετική διάθεση και από τους λοιπούς εργοδότες του Κλάδου.

Συνολικά θα λέγαμε ότι είδαμε τους διοικούντες χαρούμενους και αισιόδοξους,
καθώς τα οικονομικά πάνε περίφημα.
Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για εμάς που ακόμα «παλεύουμε»
για την αξιοπρεπή διαβίωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΠΕΡΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο