ΑΘΗΝΑ:18/11/2022
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1729

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες/οι,

Σε συνέχεια του Υπηρεσιακού Σημειώματος του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Νοσοκομείου μας, κ. Χαραμή, σχετικά με την παροχή δωροεπιταγών της εταιρείας «Σκλαβενίτης», οι οποίες χορηγήθηκαν ως μερική ικανοποίηση πάγιου αιτήματος του Σωματείου μας προς υποστήριξη των εργαζομένων, με έμφαση εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας σχετικά με τις διακρίσεις που λαμβάνουν χώρα και συνίστανται τόσο στα διαφοροποιημένα ανά ειδικότητα ποσά δωροεπιταγών όσο και στον πλήρη αποκλεισμό κάποιων από την χορήγηση αυτών.

Θα περίμενε κανείς η εν λόγω παροχή να δίδεται ισότιμα και ισόποσα σε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, χωρίς διαφοροποιήσεις, πόσω μάλλον από την στιγμή που πλέον το Νοσοκομείο μας αποτελεί μέλος ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους στον χώρο της υγείας, όπως τουλάχιστον η Διοίκηση διατείνεται. Η ίση μεταχείριση των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα ζητήματα για το σωματείο μας.

Η εξαίρεση από την παροχή των δωροεπιταγών μέρους των εργαζομένων και η διακριτική χορήγηση σε άλλους γίνεται σε μια εποχή, που, όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει μεγάλη δυσκολία ακόμα και για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, δεδομένου ότι οι αυξήσεις του κόστους σε βασικά προϊόντα διατροφής, αλλά και στην ενέργεια είναι πολύ μεγάλες. Θα περίμενε κανείς μια στοιχειώδη ευαισθησία από την πλευρά του εργοδότη μας προς όλους τους υπαλλήλους του και όχι τον διαχωρισμό τους αυθαιρέτως σε προνομιούχους και μη.

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε βεβαίως και η «αποφώνηση» της επιστολής του κ. Χαραμή, με την οποία ελπίζει η παραπάνω παροχή να εκτιμηθεί και να βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας. Να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, στον κ. Χαραμή ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν τα εργασιακά τους καθήκοντα απέναντι στους ασθενείς κατά τρόπο άριστο παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όχι επειδή λαμβάνουν δωροεπιταγές των 50 ή 100 € ή επειδή είναι καλά αμειβόμενοι, αλλά διότι διακατέχονται από επαγγελματισμό και ευσυνειδησία.
Όσον δε αφορά τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος επισημαίνουμε ότι τέτοιες πρόδηλες διακρίσεις μεταξύ του προσωπικού, όχι μόνο δεν το προάγουν, αλλά μάλλον το υπονομεύουν. Η εργασιακή μας αξιοπρέπεια είναι αναμφισβήτητη αξία και η παροχή του ελαχίστου, όπως είναι οι δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ, όταν δίδονται με τέτοιους άκομψους υπαινιγμούς είναι μάλλον υποτιμητικές!!
Προς άρση δε των άδικων ανισοτήτων ζητάμε άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η διακριτική μεταχείριση στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να βρεθούν εν γένει λύσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά το εργασιακό μας περιβάλλον.
Προκαταβολικά τέλος αναφέρουμε ότι αν ο εργοδότης μας θέλει πράγματι να διασφαλίσει βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και εγκαθίδρυση εργασιακής ειρήνης, αυτό πρέπει να το επιδιώξει κατά τρόπο συλλογικό και θεσμικό, δια της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα ανταμείβει ουσιαστικά την συνεισφορά των εργαζομένων στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου και θα υποστηρίζει το προσωπικό απέναντι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                          ΠΕΡΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο