ΑΘΗΝΑ: 11-02-2022
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1703

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξανά στην πρώτη γραμμή……….
Μετά την επιτυχή ανταπόκριση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καλείται και πάλι να μπει στην πρώτη γραμμή για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτή την φορά ως Νοσοκομείο που θα νοσηλεύει νοσούντες ασθενείς με covid-19.
Εν όψει όμως αυτής της νέας συνεργασίας δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τα παρακάτω:

⦁ Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν λάβει καμία οικονομική επιβράβευση για το σημαντικό έργο που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν.
⦁ Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας είναι πλέον λιγότεροι, ενώ παρατηρούνται και μαζικές μετακινήσεις εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα στους δημόσιους φορείς υγείας.
⦁ Οι προσλήψεις προσωπικού σε σύγκριση με τις αποχωρήσεις αριθμητικά είναι πολύ λιγότερες.
⦁ Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αδυνατεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη προσωπικού, ενώ αδιαφορεί για την καταπόνηση των εργαζομένων από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, καθώς μονίμως καθιστά σαφές ότι «δεν υπάρχουν χρήματα».
⦁ Οι εργαζόμενοι παρ’ όλ’ αυτά καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς προκειμένου να διατηρήσουν αξιοπρεπείς και ποιοτικές συνθήκες πρωτοβάθμιας υγείας

Βεβαίως είμαστε σίγουροι ότι παρά τα προβλήματα το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν θα δείξει για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αρωγό και στρατηγικό σύμμαχο του ΕΣΥ. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα του Ντυνάν, ενώ αιτούμαστε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργείο Υγείας, ώστε να συζητήσουμε τον επαναπροσδιορισμό του κοινωνικού χαρακτήρα του Νοσοκομείου και την επανένταξή του στο πλαίσιο της δημόσιας περίθαλψης.
Παράλληλα θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης αποτίμησης από την πλευρά της Διοίκησης των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς το δημόσιο σύστημα υγείας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ανταμειφτούν αναλόγως. Δεν ανεχόμαστε πια τη δικαιολογία «δεν έχουμε λάβει ακόμα τα λεφτά που μας χρωστάνε». Οι εργαζόμενοι προσφέρουμε πρόσθετες υπηρεσίες για τις οποίες πρέπει να πληρωθούμε!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΡΠΕΡΗΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο