ΑΘΗΝΑ: 15-02-2022
ΑΡ.ΠΡΩΤ:1704

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες /-οι,

Σε λίγες ημέρες εισερχόμαστε στον τρίτο χρόνο από την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. Από την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αυτά τα δύο χρόνια που έχουν περάσει έχει ξεκάθαρα προκύψει ότι το ελληνικό σύστημα υγείας, το οποίο ήδη παρέπαιε, δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμο να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση. Ό,τι επιτεύχθηκε μάλιστα την περίοδο αυτή, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυταπάρνηση, την εργατικότητα και την αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό δε το προσωπικό που τόσο μόχθησε όλο αυτό το διάστημα, όχι απλά η πολιτεία δεν το επιβράβευσε, αλλά αντιθέτως φάνηκε ένα κομμάτι του να το «τιμωρεί», θεσπίζοντας την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Ως σωματείο εργαζομένων στο χώρο της υγείας θεωρούμε πολύ άδικη την αντιμετώπιση που υφίστανται οι εργαζόμενοι που για διάφορους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν επομένως και να μεταδώσουν τον ιό, ενώ η διαφορά με τους ανεμβολίαστους έγκειται στο ότι οι τελευταίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν πιο βαριά, θέτοντας σε κίνδυνο πρωτίστως την δική τους ζωή. Είναι άδικο όμως για όλους αυτούς τους ανθρώπους να τιμωρούνται με τέτοιο τρόπο και να οδηγούνται ουσιαστικά στην ανεργία, παραμένοντας εδώ και μήνες μακριά από την εργασία τους και χωρίς πόρους.
Παράλληλα δε είναι άδικο και για όλους αυτούς τους ασθενείς, που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη από μία αξιοπρεπή περίθαλψη να μην την έχουν, εξαιτίας των κενών που προκύπτουν από τις αναστολές των υγειονομικών. Είναι βέβαιο ότι το κράτος θα μπορούσε να λάβει άλλα μέτρα ελέγχου ή και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού που δεν θα περιελάμβαναν τον παραμερισμό και την οικονομική εξόντωση μίας μερίδας εργαζομένων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπισή του.
Είναι γεγονός ότι κάθε μέρα στα δημόσια νοσοκομεία πεθαίνουν άνθρωποι ή νοσηλεύονται άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς να λαμβάνουν την ενδεδειγμένη υγειονομική φροντίδα. Άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους εισφορές  υπολογίζοντας σε μία αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη σε περίπτωση ανάγκης.
Το Σωματείο μας δηλώνει την στήριξή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και καλεί την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την αδικία και να διαφυλάξει την δημόσια υγεία επιτρέποντας την επιστροφή στην υπηρεσία όλων αυτών των μάχιμων νοσηλευτών που με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια έδιναν αξία στην ανθρώπινη ζωή!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                         ΠΕΡΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο