ΑΘΗΝΑ: 06-07-2023

ΑΡ.ΠΡΩΤ:1755

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και καιρό στον χώρο εργασίας μας και μας προκαλεί μέγιστη απογοήτευση!!

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Διοίκησης να εκκινήσει διαδικασία οχλήσεων του προσωπικού της για οφειλές που προκύπτουν από πολύ παλιές νοσηλείες συναδέλφων ή πρώτου βαθμού συγγενών τους. Ακολουθώντας τακτικές «εισπρακτικών» εταιρειών, η ΗΜΙΘΕΑ ενοχλεί πότε τους εργαζομένους της και πότε τους συγγενείς τους δια τηλεφωνικών κλήσεων, ζητώντας εξόφληση αόριστων δαπανών για νοσηλείες, αναφορικά με τις οποίες ευλόγως είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να αναζητηθούν, ενώ πολλές εκ των αξιώσεων που τώρα προβάλει η εργοδότριά έχουν υποπέσει και σε παραγραφή.

Δεδομένου μάλιστα ότι το φαινόμενο αυτό έχει πάρει συλλογική διάσταση, το Σωματείο μας ζήτησε διευκρινίσεις αναφορικά με τον χρόνο γενέσεως των αξιώσεων αυτών, αλλά και του ύψους τους, χωρίς όμως να λάβει από τη Διοίκηση σαφή απάντηση, παρά μόνο γενικές τοποθετήσεις.

Πρόκειται για τραπεζικές πρακτικές που βλέπουν τα πάντα ως νούμερα και τις οποίες προφανώς αποφάσισε να ακολουθήσει και η ΗΜΙΘΕΑ, χωρίς να υπολογίζει ότι απευθύνεται στους εργαζομένους της, στους οποίους τότε οφείλονταν αποδοχές πολλών μηνών, ενώ η περίθαλψη αυτών και των οικογενειών τους ήταν η ελάχιστη προσφορά, που μπορούσε να τους παράσχει ο υπερήμερος εργοδότης τους!!!!!. Θυμίζουμε επίσης σε όσους ξεχνούν εύκολα ότι το Νοσοκομείο που απολαμβάνει σήμερα η ΗΜΙΘΕΑ υπάρχει, επειδή αυτοί οι εργαζόμενοι έβαλαν τότε πλάτη!!!!

Στην τακτική λοιπόν των οχλήσεων και της αναζήτησης αποδυναμωμένων ή και παραγεγραμμένων αξιώσεων λέμε μόνο «ΝΤΡΟΠΗ» και καλούμε τη Διοίκηση να πάψει τέτοιου είδους παρενοχλήσεις προς το προσωπικό της.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

  

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                              ΠΕΡΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο