ΑΘΗΝΑ:04-09-2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ:1613

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο δια της παρούσας εναντιώνεται στην τακτική που ακολουθεί η Διοίκηση όσον αφορά τα προγράμματα ετοιμότητας (on call), τα οποία παρότι καταρτίζονται και εφαρμόζονται δεν κατατίθενται στην Επιθεώρηση Εργασίας και κατ’ επέκταση δεν αμείβονται οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς ετοιμότητας. Το θέμα αυτό δεν δημιουργήθηκε σήμερα, αλλά κάποιοι διευθυντές το εκμεταλλεύονταν για τους δικούς τους λόγους. Τούτο όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και πλέον απαιτούμε νόμιμη εφαρμογή του καθεστώτος ετοιμότητας.

Επίσης το μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τους εργαζομένους ορισμένων τμημάτων είναι η έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα το υφιστάμενο προσωπικό να υπερβάλλει εαυτό. Η Διοίκηση βεβαίως αναγνωρίζει τις ελλείψεις, ωστόσο η απάντηση δίνεται υπό μορφή εξαγγελίας – απειλής ότι τα τμήματα αυτά θα δοθούν “out sourcing”. Πριν όμως η Διοίκηση αποφασίσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αξιολογήσει την λειτουργία των τμημάτων που ήδη έχουν δοθεί σε εξωτερικό συνεργάτη. Προς απόδειξη της δυσλειτουργίας των τμημάτων αυτών ενδεικτικά αναφερόμαστε στα πλυντήρια και την σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι ελλείψεις προσωπικού δεν αντιμετωπίζονται δια μετακίνησης των εργαζομένων σε άλλα τμήματα από αυτά που ανήκουν και από αυτά που στο επίσημο πρόγραμμα εργασίας εμφανίζονται. Οι τακτικές αυτές μόνο πρόστιμα συνεπάγονται για μη τήρηση των προγραμμάτων εργασίας.

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση να λάβει υπόψη της τα ανωτέρω και να απομακρυνθεί από παράνομες συμπεριφορές, άλλως ενημερώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα παρακολουθήσουμε την καταπάτηση των προστατευτικών για τις εργασιακές μας σχέσεις διατάξεις από την καρέκλα, αλλά πάνω στα κάγκελα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ       ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΛΑΝΤΗΣ

 

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο